Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Preventivni pregledi u Domu zdravlja i ove nedelje - | K-013 Portal

PANČEVO: Preventivni pregledi u Domu zdravlja i ove nedelje

pancevo, preventivni pregledi, dom zdravlja pancevo

Dom zdravlja Pančevo organizovaće još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda u nedelju, 10. decembra.

Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvuk dojki, a za muškarce starije od 49 godina radiće se PSA test kojim se otkriva tumor prostate.

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u sobi 215 u vremenu od 8 do 16 časova radiće se ultrazvuk dojki ženama starijim od 40 godine i po potrebi biće upućivane na mamografiju, a u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo, u vremenu od 8 do 12 časova davaće se uputi muškarcima starijim od 49 godina za PSA test, kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima, zato su prventivni pregledi organizovani u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 12 sati i u Službu za zdravstvenu zaštitu žena u vremenu od 8 do 16 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS