Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Pomoćna sedišta u vozilima Pantransporta bezbednosni rizik za putnike - | K-013 Portal

PANČEVO: Pomoćna sedišta u vozilima Pantransporta bezbednosni rizik za putnike

pantransport, pomocna sedista, gradski prevoz, bezbednost putnika

Pantransport, prevoznik koji bi trebalo da brine o bezbednosti svojih putnika, nažalost, ne ispunjava tu ulogu na adekvatan način. Posebno alarmantna situacija je u vezi sa pomoćnim sedištima u sredini autobusa, gde su putnici izloženi riziku od povreda u slučaju naglog kočenja.

Ako dođe do naglog kočenja, putnici koji sede na tim sedištima su potpuno nezaštićeni. Odsustvo adekvatnih oslonaca ili barijera znači da je povreda gotovo neizbežna. Ova situacija ne samo da predstavlja ozbiljnu opasnost po zdravlje i bezbednost putnika, već ukazuje i na nedostatak odgovornosti prevoznika.

Putnici bi trebalo da se osećaju sigurno dok koriste javni prevoz, ali je očigledno da Pantransport nije u potpunosti preuzeo ovu odgovornost.

Nadležne institucije bi morale da reaguju na ovu zabrinjavajuću situaciju. Nadležne inspekcije bi trebalo da pažljivo nadgledaju vozni park Pantransporta i strogo kažnjavaju bilo kakve nedostatke u sigurnosnim standardima. Pantransport, s druge strane, mora hitno preduzeti mere za poboljšanje sigurnosti putnika, uključujući postavljanje oslonaca ili barijera na pomoćnim sedištima.

Putnici zaslužuju siguran i bezbedan prevoz, a Pantransport treba da bude svestan svoje odgovornosti u tom pogledu. Bez odgovarajućih mera bezbednosti, rizik od povreda putnika ostaje visok, a poverenje u usluge prevoza Pantransporta će nastaviti da opada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS