Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Novinsko izdavačka ustanova "Makedonski informativni i izdavački centar" obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika - | K-013 Portal

PANČEVO: Novinsko izdavačka ustanova "Makedonski informativni i izdavački centar" obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika

pancevo, makedonski informativni centar

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, Novinsko izdavačka ustanova "Makedonski informativni i izdavački centar" organizuje četvrtu godišnju akciju "Ponesi svoju knjigu/časopis u šetnju". Ova inicijativa ima za cilj slavlje ljubavi prema maternjem jeziku, promociju jezičkih različitosti i podršku višejezičnosti kao deo kulturnog blaga.

Međunarodni dan maternjeg jezika, proglašen od strane UNESCO-a 1999. godine, ima poseban značaj u očuvanju jezičke baštine i podsticanju raznolikosti. Na ovaj dan se sećamo tragičnih događaja iz 1952. godine u Daki, kada su studenti stradali dok su protestovali jer njihov maternji jezik nije bio proglašen za zvanični.

Aktivisti Novinsko izdavačke ustanove će danas od 10:00 do 14:00 časova deliti besplatne časopise i knjige na makedonskom jeziku na gradskim trgovima u Beogradu, Novom Sadu, Plandištu i Pančevu. Ova inicijativa ima za cilj promovisanje čitanja na maternjem jeziku i naglašavanje važnosti jezičke raznolikosti u društvu.

Svi zainteresovani građani koji žele podržati ovu inicijativu i dobiti besplatno članstvo u klubu čitalaca, mogu se obratiti Novinsko izdavačkoj ustanovi putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. u periodu od 01.02. do 21.02.2024. godine.

Novinsko izdavačka ustanova "Makedonski informativni i izdavački centar" ističe da je jezik ne samo sredstvo intelekta, već i izraz osećanja, kako je to primetio slavni argentinski pisac Horhe Luis Borhes. U skladu sa tim, ova akcija predstavlja doprinos očuvanju svetskog kulturnog nasleđa i podršku jezičkoj raznolikosti u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS