Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Medalje za takmičarke AK "Tamiš" na prvenstvu u Novom Sadu - | K-013 Portal

PANČEVO: Medalje za takmičarke AK "Tamiš" na prvenstvu u Novom Sadu

ak tamis, pancevo, atletika

U nedelju, 14 januara, u atletskoj dvorani u Novom Sadu se održalo otvoreno pojedinačno prvebstvo Vojvodine u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14). Organizator prenstva je bio Atletski Savez Vojvodine,a učešće su uzeli atletski klubovi iz Vojvodine, ali i centralne Srbije sa velikim brojem atletičara.

Atletski klub Tamiš je predvođen trenerom Zoranom Kocićem, učestvovao sa dve atletičarke i ostvario je sjajan uspeh osvajanjem čak tri medalje.

Nikolina Radovanović je na svom prvom prvenstvu Vojvodine startovala u disciplini : bacanje kugle,i to sa godinu dana starijim,iskusnijim atletičarkama,ali je to nije sprečilo da pokaže svoj raskošni talenat i stigne do drugog mesta i srebrne medalje sa sjajnim rezultatom od 12.92m.Ovaj rezultat je ujedno i drugi rezultat u Srbiji u 2024.godini.Nikolina Radovanović je vanserijski talenat u bacačkim disciplinama,i napredni rezultati se od nje očekuju u narednim godinama i u bacanju koplja.

Nadja Cvetković je osvojila sjajno treće mesto i bronzanu medalju u bacanju kugle,da bi odmah zatim otrčala na start kvalifikacionih trka na 60m,koje je prošla kao treća u generalnom plasmanu,da bi sat vremena nakon toga u finalnoj trci na 60m osvojila srebrnu medalju sa samo stotinkom zaostatka za prvoplasiranom atletičarkom.Nađa Cvetković je sa dve osvojene medalje, jedna od najuspešnih atletičarki na prvenstvu Vojvodine.

Sezona atletskih takmičenja u dvorani je zvanično počela,a Nikolinu i Nađu u narednom periodu očekuju dva otvorena(međunarodna) prvenstva Beograda, kao uvod u državno prvenstvo koje je na programu polovinom februara meseca.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS