Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Krivična prijava protiv direktora Pantransporta zbog kršenja prava radnika - | K-013 Portal

PANČEVO: Krivična prijava protiv direktora Pantransporta zbog kršenja prava radnika

pancevo, krivicna prijava, pantransport

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštio je da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo. Predlog je upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

"Naš sindikat, kao organizacija koja se aktivno zalaže za osnovna ljudska i radnička prava, smatra da su radnje direktora Pantransporta d.o.o. Pančevo, Voje Savičića, direktno usmerene protiv prava radnika na slobodu sindikalnog organizovanja i delovanja. Ovo uključuje različite oblike pritiska na sindikalne predstavnike, kao i pokušaje gušenja sindikalnog delovanja putem zastrašivanja radnika, neopravdanim otpuštanjima i drugim nezakonitim postupcima.

Udruženi sindikati Srbije Sloga naglašavaju da ovakvo postupanje nije samo kršenje domaćih zakona i međunarodnih konvencija, već postoje i elementi krivičnog dela „Sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja“, kako je definisano članom 152 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Ovim putem, Udruženi sindikati Srbije Sloga pozivaju nadležne organe da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće pravne korake kako bi se zaštitila prava radnika i osiguralo poštovanje zakona", saopšteno je iz sindikata Sloga. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS