Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Film "Čuvari formule" od 8. do 12. januara u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Film "Čuvari formule" od 8. do 12. januara u Kulturnom centru

film cuvari formule, kulturni centar panceva

Film "Čuveri formule" reditelja Dragana Bjelogrlića, biće prikazan od 8. do 12. januara u Dvorani Kulturnog centra Pančeva s početkom u 20 časova. Cena karte 350 dinara.

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu „Vinča” sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni su bili izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku „Kiri” u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu s profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment na živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

U glavnim ulogama: Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy, Anne Serra, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić i Jurij Drevenšek.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS