Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Dokumentarni film "A sad, da izađete na glasanje" 7. decembra u Kupeu - | K-013 Portal

PANČEVO: Dokumentarni film "A sad, da izađete na glasanje" 7. decembra u Kupeu

pancevo, kupe, a sad da izadjete na glasanje, dokumentarni film

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja uz tehničku podršku kafea Kupe i Medijskog skloništa Pančevo, prikazaće dokumentarni filma “A sad, da izađete na glasanje”.

Projekcija će se održati u ćetvrtak 7.12.2023. godine u 19 sati u kafeu Kupe u Pančevu, ul. Braće Jovanović br.5.

Specijalna gošća je Milica Šarić direktorka Centra za istraživačko novinarstvo CINS.

O filmu će govoriti: autor i scenarista Siniša Janković, predstavnik Kareje koja je producent filma.

Pančevke i Pančevci će biti u prilici da čuju kako je CINS realizovao aktivnost istraživačkog novinarstva otkrivanja tajnog kol centra SNS-a, koja je dostojno najboljih iskustva specijalizovanih operativnik antikorupcijskih službi, koje su ovaj put, iz nekih razloga, zatajile.

Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave “Berza vladavine prava – Kukulovce 2023” održane u Kukulovcu.  Gledaoci će videti zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava za devize, kao i da saznaju koja je njena vrednost.

Glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović; glavnu mušku ulogu igra akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca. Važnu ulogu u filmu  imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

Snimanje i postprodukcija: HD FILM – MONOLITH STYLE doo Zrenjanin

Poizvodnja: Kareja, 2023. godine. 

Trejler za film možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=n6Y4O6lKZDU&t=20s

Dokumentarni film se realizuje uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, a kojeg implementira Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS