Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom - | K-013 Portal

PANČEVO: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom

aleksa rakonjac, sd pancevo 1813

Seniorska reprezentativka Teodora Vukojević („Čika Mata“) i strelac Partizana Matej Rašić novi su omladinski prvaci Srbije standardnom vazdušnom puškom. Zlato u takmičenju miks timova pištoljem odnela je ekipa Policajca .

Prvenstvo države u juniorskoj konkurenciji počelo je danas u dvorani SD Crvena zvezda.

Teodora Vukojević je u kvalifikacijama bila najpreciznija, ali samo sa minimalnim jednim desetim delom kruga prednosti ispred drugoplasirane Aleksandre Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), koja je branila titulu prvaka osvojenu prošle godine u Smederevu.

Havranova je bolje otvorila finale, ali brzo je Vukojevićeva preuzela čelnu poziciju i ubedljivo trijumfovala sa odličnih 251,7 krugova, skoro četiri kruga boljim rezultatom od drugoplasirane Anđelije Stevanović („Dragan Jevtić Škepo“), dok je treća bila Natalija Jovanović (Smederevo). Havranova, koja je nedavno osvojila seniorski kup Srbije, je ostala bez medalje na petom mestu. Vukojevićeva je u seniorskom finalu Kupa osvojila srebro, a u juniorskom zlato.

Matej Rašić, prošlogodišnji vicešampion, je u finalno gađanje ušao sa petog mesta u kvalifikacijama. U borbi za medalje iznenadio je favorite, juniorske reprezentativce Petra Erdeija (Novi Sad 1790) i Aleksu Rakonjca (Pančevo 1813), šampiona iz 2023, i pobednika ovogodišnjeg juniorskog Kupa Srbije.

Ekipne titule puškom osvojili su juniori Novog Sada 1790 i juniorke Niša 1881.

U takmičenju miks parova pištoljem trijumfovali su Tea Mikec i Vuk Nikolić, oboje predstavnici najmlađe generacije streljačkih porodica. Tandem Policajca se u finalu sastao sa prošlogodišnjim šampionima Olgom Stojanović i Matejom Tripkovićem („Aleksa Dejović“). Tim Policajca je ostvario trijumf od 16:12. Bronzu je osvojila ekipa Akademca.

Sutra su na programu pojedinačna takmičenja pištoljem i miks nadmetanja puškom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS