Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Ivan Ivačković promovisao knjigu „Panonski admiral“ u kovinskoj biblioteci - | K-013 Portal

KOVIN: Ivan Ivačković promovisao knjigu „Panonski admiral“ u kovinskoj biblioteci

kovin, ivan ivackovic, promocja knjige

Veliki broj posetilaca okupio se 1.marta u biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin kako bi oživeli uspomene na našeg slavnog kantautora Đorđa Balaševića. Novinar i rok kritičar Ivan Ivačković predstavio je knjigu o karijeri jednog velikog pesnika i padu velike zemlje.

„Panonski admiral“ je osvrt na diskografiju jugoslovenskog kantautora, književnika i scenaristu Đorđa Balaševića u kojem Ivačković pažljivo ispisuje svoja i kolektiva sećanja na period stare Jugoslavije, odnosno jednu eru koja je obeležila rok muzika.

Na početku večeri Ivan je podsetio da su Đorđe Balašević i Dragoljub Đuričić, jedan od naših najpoznatijih bubnjara, u razmaku od samo mesec dana, preminuli od korone. Rad na knjizi „Panonski admiral“ trajao je godinama, ali je kratko prekinut kada je Balašević preminuo. Delo je završeno sa željom da nekim novim klincima ukaže na veliki muzički značaj koji je Đorđe Balašević imao na srpskoj sceni, ali i šire.

Autor opisuje nastanak Balaševićevih albuma i pesama poput „Priča o Vasi Ladačkom“, „Kao rani mraz“, „Ne lomite mi bagrenje“, „Balkanski tango“ i druge popularne singlove. Spominje Đoletovu saradnju sa ostalim muzičarima i važne ličnosti koje su obeležile njegovu karijeru. U knjizi „ Panonski admiral“ objavljene su i arhivske fotografije.

Književna promocija imala je nostalgičan i emotivan prizvuk, jer se starija generacija podsetila bezbrižnog odrastanja zatim svojih mladalačkih dana i dominacije kvalitetne muzike. Knjigu „Panonski admiral“ možete pronaći u našoj biblioteci.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS