Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Javno izvinjenje meštana naseljenog mesta Kačarevo - | K-013 Portal

Javno izvinjenje meštana naseljenog mesta Kačarevo

javno izvinjenje, kacarevo, dr gordana rogovic

Našoj redakciji stiglo je saopštenje koje prenosimo u celosti: 

"Građani naseljenog mesta Kačarevo, koje broji blizu 7.800 stanovnika, ovom prilikom upućuju saopštenje svim portalima i redakcijama Južnog Banata, sa namerom da popravimo, ako se popraviti može, štetu i bol koju smo, nenamerno naneli dr Gordani Rogović, zaposlenoj u ambulantnoj jedinici u Kačarevu, pod ustanovom Dom zdravlja Pančevo.

U Kačarevu je u decembru 2023. godine dr Rogović bila izložena javnoj osudi, na koju niko nije imao pravo, uključujući i direktne aktere incidenta. Nizom događaja, koji nisu bili namerni, ali su svakako bili nesmotreni, dr Rogović je nepravedno naneta emotivna bol, koja je rezultirala njenim odlaskom iz ambulante u Kačarevu.

Ovom prilikom građani naseljenog mesta Kačarevo iskazuju svoje najdublje izvinjenje dr Rogović, zbog nemilog događaja i osude koju je doživela. Na to nismo imali pravo. Odnos između lekara i pacijenta treba da bude evaluiran od strane instituta koji je za to predviđen, odnosno Poverenika za zaštitu prava pacijenata, a ne široke javnosti. Mnogi od nas toga nisu bili svesni i zbog toga veoma žalimo.

Koristimo ovu priliku i da naglasimo da je dr Rogović, za sve vreme koje je provela u Kačarevu, a koje datira pre pandemije Covid19, gajila profesionalni odnos i radnu etiku i sa pacijentima i sa kolegama, te je naš gubitak tom činjenicom uvećan višestruko.

Doktorka, izvinite, napravili smo ogromnu grešku i jako nam je žao što kao zajednica nismo uspeli da Vas zadržimo. Želimo Vam svako dobro na ličnom i profesionalnom planu i ako ikada poželite da se vratite u Kačarevo, smatraćemo to izuzetnom prilikom da se kao zajednica iskupimo za greške koje smo napravili.

Kačarevci", stoji u saopštenju. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS