Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gradska uprava grada Pančeva čestitala građanima Novu 2024. godinu novim poskupljenjima - | K-013 Portal

Gradska uprava grada Pančeva čestitala građanima Novu 2024. godinu novim poskupljenjima

grad pancevo, nova 2024 godina, povecanje cena, komunalne takse, cena taksi usluge pancevo

Skupština grada Pančeva donela je odluku o ekonomsko najnižoj ceni po kojoj se taksi prevoz putnika mora obavljati na teritoriji grada Pančeva.

Odluka se odnosi na povećanje cena i to na promenu cene starta sa sadašnjih 150 dinara na 180 dinara, cene jednog pređenog kilometra sa sadašnjih 80 dinara na 90 dinara i sat čekanja sa sadašnjih 700 dinara na 800 dinara.

Poveđanje cena se pravda time da je prošlo dve godine od poslednjeg korigovanja cena taksi usluga u Pančevu, da su gorivo, troškovi održavanja vozila i troškovi života višestruko porasli i da bi ovo „malo“ povećanje minimalno uticalo na cenu vožnje za korisnike ovih usluga.

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku što znači da će se početi da važi od 1. januara 2024. godine.

Prema Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, cene gradskih administrativnih taksi se mogu menjati jednom godišnje. Ovu mogućnost su iz Gradske uprave s velikim zadovoljstvom iskoristili pa su tako od 1. januara sve gradske administrativne takse skuplje za 5%. To je, kako se navodi u odluci, „u skladu sa projekcijom inflacije za 2024. godinu.

Od prvog januara poskupljuju i cene lokalnih komunalnih taksi koje se odnose na istaknut naziv firme na poslovnom prostoru, komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila koja se plaća prilikom registracije vozila kao, naknade za korišćenje javnih dobara koja se odnosi na naknadu za promenu namene poljoprivrednog zemljišta, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i naknadu za korišćenje javne površine kao i takse za držanje sredstava za igru - "zabavne igre".

Na kraju, postavlja se pitanje koliko je opravdano ovo povećanje cena s obzirom na loš životni standard građana kao i troškove privrede. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS