Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BORBA ZA ČIST VAZDUH: Neformalna grupa građana "Zajedno selo" organizovala tribinu u KAČAREVU - | K-013 Portal

BORBA ZA ČIST VAZDUH: Neformalna grupa građana "Zajedno selo" organizovala tribinu u KAČAREVU

tribina, kacarevo

Neformalna grupa građana "Zajedno selo" organizovala je 3. februara tribinu pod nazivom "Selo lepo iz daleka, još lepše iz bliza". Glavna tema tribine bila je problem čistog vazduha u ruralnim područjima.

Tribina je obuhvatila dva panela. Prvi panel fokusirao se na problem zagađenja amonijakom iz svinjarske farme Almex, koja je ignorisala zahteve grupe građana za saradnjom. Predstavnici ove farme nisu se pojavili na tribini. Ključni gosti panela bili su članovi Ekološke inicijative iz Temerina, koji su imali sličan problem s Temerin Agrarom, rešen sudskim nalogom za iseljenje farme.

Drugi panel bavio se ostalim komunalnim problemima koji pogađaju Kačarevo, posebno nelegalnim smetlištem koje JKP Kačarevo koristi za odlaganje otpada iz domaćinstava, naplaćujući uslugu građanima. Ova deponija često gori, uzrokujući značajno zagađenje.

Na panelima su govorili gosti koji su delili iskustva i rešenja. U prvom panelu govorili su Milenko Karlica i Nemanja Obradović iz inicijative građana Temerin, kao i prof. dr Darko Jaćimovski, dok su u drugom panelu učestvovali Branko Bokun, predsednik MZ Kačarevo, Zoran Marković, direktor JKP Kačarevo, i Milorad Đurica.

Moderatorka panela bila je Ana Svilar. Tribina je pružila priliku za diskusiju o važnim pitanjima životne sredine i komunalnim problemima u ruralnim zajednicama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS