Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obavezna upotreba zimske opreme, putnička vozila na Gradini čekaju 60 minuta - | K-013 Portal

Obavezna upotreba zimske opreme, putnička vozila na Gradini čekaju 60 minuta

stanje na putevima

Sneg koji je tokom noći padao promenljivim intenzitetom nakratko je usporio saobraćaj na putu koji od Zlatibora i Borove Glave vodi ka Novoj Varoši.

Meteorolozi su i za danas najavili sneg na planinama, pa se savetuje oprezna vožnja uz obavezno korišćenje zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, putnička vozila na Gradini, na izlazu iz Srbije, zadržavaju se 60 minuta.

Teretna vozila se na graničnom prelazu Šid, na ulazu, zadržavaju 30 minuta.

Granični prelaz Bajmok Bačalmaš radiće u vremenu 07-24 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), od 15. decembra 2023. do 14. januara 2024. godine.

Granični prelaz Rastina Bačsentđerđ radiće u vremenu 07-24 časa do 23. decembra 2023. godine (subota) i od 05. januara (petak) do 07. januara (nedelja) 2024. godine.

Granični prelaz Bački Vinogradi Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), od 15. decembra 2023. do 16. jnaura 2024. godine.

Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara 2024. godine od 00-24 časa.

Na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji

Kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na pojedinim putevima na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Niša, Novog Pazara i Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram i

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izmene u saobraćaju na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Na putu Paraćin - Davidovac, most preko reke Crnice, u toku su radovi na zameni dilatacija do 24. decembra, a saobraćaj preko mosta odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semaforske signalizacije, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na Pančevačkom mostu izvode se radovi na sanaciji dilatacione spojnice na stubu konstrukcije mosta, od danas od 21 čas do 25. decembra do 5 sati.

Radovi će se izvoditi u levoj traci (smer Beograd-Pančevo), dok će se saobraćaj odvijati desnom saobraćajnom trakom.

Na putu Kokin Brod - Pribojska Banja, most Rutoši, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na asfaltiranju, 25. decembra od 10 do 16 časova.

Nakon 16 časova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisano semaforima.

Alternativni putni pravac je Kokin Brod - Bistrica - Priboj.

U naseljenom mestu Nova Pazova u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza do 27. decembra, a saobraćaj se odvija neometano, uz povremeno naizmenično propuštanje vozila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS