Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vršac pruža podršku biciklistima: U PANČEVU kocka na stazi kao simbol nebrige - | K-013 Portal

Vršac pruža podršku biciklistima: U PANČEVU kocka na stazi kao simbol nebrige

biciklisti, Pančevo, nebriga, kocka na stazi, Vršac, podrška, biciklistička infrastruktura, propust

U Pančevu, konkretno u ulici Cara Lazara, postavljanje kocke na biciklističku stazu predstavlja očigledan primer bahatog i neodgovornog odnosa prema biciklistima.

Umesto da se ulože resursi i trud u stvaranje sigurne i funkcionalne biciklističke infrastrukture, gradska vlast u Pančevu pokazuje potpunu nesposobnost i nepoštovanje biciklista.

Ova neodgovorna odluka da se postavi kocka na biciklističku stazu direktno ugrožava bezbednost biciklista, prisiljavajući ih da se suočavaju s nepotrebnim rizicima. Umesto da biciklistima obezbede glatko i sigurno kretanje, nadležni su izabrali brzopletu i površnu opciju koja jasno pokazuje njihovu nezainteresovanost i nedostatak stručnosti.

Ovaj slučaj nije izolovan incident, već simptom dugotrajne nebrige za bicikliste u Pančevu. Nedostatak ulaganja, neadekvatno održavanje postojećih staza i ignorisanje potreba biciklista samo su neki od problema s kojima se suočavaju biciklisti u Pančevu. Postavljanje kocke na biciklističku stazu je samo još jedan šokantan primer bezobzirnosti gradske vlasti.

Uzimajući u obzir primer Vršca, gde je biciklistička staza u ulici Žarka Zrenjanina adekvatno opremljena i obeležena, jasno se vidi kontrast između dva grada. Vršac pokazuje da je moguće pravilno planirati i implementirati biciklističke staze, poštujući potrebe biciklista i pružajući im sigurnost i udobnost. Nasuprot tome, Pančevo zaostaje i ne uspeva slediti dobre primere.

Gradska vlast je pokazala potpuno nepoštovanje i nebrigu prema biciklistima. Neophodno je hitno preispitivanje odluka i preduzimanje konkretnih mera kako bi se poboljšalo stanje biciklističkih staza u gradu. Kocka na biciklističkoj stazi u ulici Cara Lazara mora biti uklonjena, a zamenjena adekvatnim materijalom koji će pružiti sigurnost i udobnost biciklistima.

Pančevo ne sme biti grad koji se zadovoljava prosekom. Potrebno je ozbiljno investirati u razvoj biciklističke infrastrukture kako bismo podržali održivu mobilnost, smanjili saobraćajne gužve i zagađenje, te unapredili kvalitet života građana.

Vreme je da gradska vlast preuzme odgovornost, prestane zanemarivati i pokaže istinski angažman u stvaranju sigurnog i podržavajućeg okruženja za bicikliste u Pančevu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.