Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Telekom Srbija ostavio pustoš: Trotoari se raspadaju i predstavljaju opasnost za građane Pančeva - | K-013 Portal

Telekom Srbija ostavio pustoš: Trotoari se raspadaju i predstavljaju opasnost za građane Pančeva

Telekom Srbija, Pančevo, uništeni trotoari, loša obnova, nestručni radovi, bezbednost pešaka, odgovornost, građansko nezadovoljstvo

Građani Pančeva su ostali zapanjeni i besni zbog nedopustivog stanja trotoara u gradu, koje je rezultat neadekvatnih i nestručnih radova Telekoma Srbija prilikom postavljanja optičkih kablova.

Iako su prošle čitave godine od "završetka" radova i vraćanja trotoara u "prvobitno stanje", situacija se samo pogoršava, asfalt se raspada, stvaraju se ogromna ulegnuća i rupe, čime se život građana stavlja u ozbiljnu opasnost.

Ova katastrofalna situacija predstavlja sramotu za Telekom Srbije i očitu nebrigu prema bezbednosti i dobrobiti građana Pančeva. Očekivalo se da će izvođač radova uložiti napor kako bi se obezbedila kvalitetna obnova trotoara, ali umesto toga, pešaci su ostavljeni da se bore sa uništenim površinama koje prete njihovom fizičkom integritetu.

Odgovornost za ovu propast mora biti jasno identifikovana i sankcionisana. Telekom Srbija ne sme proći nekažnjeno zbog loše izvedenih radova i evidentne nemarnosti u održavanju trotoara nakon završetka projekta.

Međutim, ne samo da Telekom Srbija snosi odgovornost, već se takođe mora pozvati na odgovornost i lokalna vlast. Kako su mogli da žmure na tako očigledne nedostatke u radovima i propustili da zaštite interese svojih građana?

Građani Pančeva su besni i neće više tolerisati ovakvu nemarnost. Hitne mere moraju biti preduzete da bi se sanirali trotoari i osigurala bezbednost pešaka. Telekom Srbija mora obezbediti adekvatnu obnovu trotoara, ali to ne sme biti samo kozmetička popravka. Potrebno je uložiti ozbiljan napor kako bi se trotoari vratili u stanje koje zadovoljava sigurnosne standarde i pruža građanima Pančeva pristojne uslove za kretanje.

Pored toga, lokalna vlast mora snositi posledice za svoju pasivnost i nedostatak nadzora nad izvođačima radova. Građani očekuju da se sprovede temeljna istraga o tome kako je došlo do ovog fijaska, kao i da se uspostave strože procedure za odobravanje i nadzor radova u budućnosti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.