Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačevski: Inicijativa Otvoreni Balkan dala očekivane rezultate - | K-013 Portal

Kovačevski: Inicijativa Otvoreni Balkan dala očekivane rezultate

kovačevski, otvoreni balkan

Inicijativa Otvoreni Balkan dala je očekivane rezultate, izjavio je danas lider SDSM Dimitar Kovačevski i istakao da je trgovinska razmena između tri zemlje, Srbije, Albanije i Severne Makedonije, povećana, uspostavljen sistem slobodnog kretanja radne snage i lakši protok roba.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je reč o originalnoj inicijativi koja potiče iz tri zemlje Zapadnog Balkana, a kao rezultat toga uvedene su zelene trake, uklonjen je veliki broj necarinskih barijera, usaglašene fitosanitarne kontrole, razjašnjene mnoge dileme i priznat i uspostavljen sistem za slobodno kretanje radne snage.

Trgovina između Makedonije i Srbije povećana je za 50 odsto, razmena između Makedonije i Albanije povećana je za 40 odsto, a ukupna razmena između tri zemlje povećana je za 25 odsto. Ako pitate privrednike i kompanije da li se isplati, oni će reći da, ako pitate radnike, oni će reći da, a ako pitate političare, dobićete filozofiranje jer nemaju agendu, rekao je Kovačevski, preneli su skopski mediji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS