Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Članovi opštinskih izbornih komisija iz Srpske liste podneli ostavke - | K-013 Portal

Članovi opštinskih izbornih komisija iz Srpske liste podneli ostavke

kosovo, srpska lista, centralna izborna komisija kosova

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) potvrdila je da su članovi opštinskih izbornih komisija (OIK) u opštinama na severu Kosova, iz redova Srpske liste, podneli danas ostavke.

„Prihvatili smo ostavke četiri člana Opštinskih izbornih komisija (OIK) za opštine Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica, koje je CIK prethodno imenovao za predstavnike političkog subjekta Srpska lista. CIK je na proteklim sastancima operacionalizovao opštinske izborne komisije u ove četiri opštine, imenovavši četiri izvršna službenika, koji su i na čelu OIK, i doneo odluku o imenovanju 27 članova, koji predstavljaju parlamentarne političke subjekte“ , rekao je portparol CIK Valjmir Elezi.

Prema Zakonu o opštim izborima, Opštinska izborna komisija sprovodi izbore unutar dotične opštine, pod isključivim nadzorom i uputstvima CIK.

Funkcionere Srpske liste imenovala je Centralna izborna komisija (CIK) 18. marta ove godine, a 21. aprila će se glasati za razrešenje albanskih gradonačelnika u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Međutim, Srpska lista je juče saopštila da neće učestvovati na tom glasanju.

„Stav Srpske liste je da ne učestvuje na referendumu koji je raspisao Aljbin Kurti (premijer Kosova), jer je učinio sve da on propadne“, rekao je u nedelju na konferencija za novinare u Severnoj Mitrovici predsednik Srpske liste Zlatan Elek.

Prema njegovim rečima, za glasanje 21. aprila utvrđene su „neizvodljive procedure“ kao i da birački spiskovi „ne odražavaju stvarno stanje na terenu“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS