Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović (Dveri) najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog 'priznanja okupacije' - | K-013 Portal

Obradović (Dveri) najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog 'priznanja okupacije'

dveri, bosko obradovic, krivicna prijava, aleksandar vucic, srbija

Predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela „priznanje okupacije“.

Obradović je na protestnom skupu takozvane državotvorne opozicije ispred Vlade Srbije najavio da će se obratiti Ustavnom sudu kako bi video „da li je Sud živ i da li sme da oceni ono što Vučić prihvata“.

Ponovio je da te stranke zahtevaju ostavku predsednika Srbije i raspisivanje vanrednih izbora, navodeći da će u slučaju da ne budu ispunjeni ti zahtevi, nastaviti proteste i blokade i da će se protiv prihvatanja evropskog predloga za Kosovo boriti i „kroz parlament i tribine i razgovore s građanima“.

„Ne želimo scene sa protesta u Francuskoj, ali nismo manje odlučni da aktuelnoj vlasti stanemo na kraj“, rekao je lider Dveri.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, ocenio je da je Vučić „jedini faktor nestabilnosti“ i da će biti odgovoran za „sve što će se dešavati“.

„Pored toga što je prekršio Ustav Srbije prihvatanjem secesije naše južne pokrajine, Vučić je obesmislio sve žrtve bombardovanja 1999. godine“, kazao je Jovanović.

Ocenio je da je „najdemokratskiji“ način za izlazak iz „ove krize“ raspisivanje izbora na svim nivoima.

„Raspisati izbore pa da ih pošaljemo u istoriju“, naveo je Jovanović.

Učesnici protesta i dalje blokiraju saobraćaj ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici, a ranije je najavljeno, da bi blokada trebalo da traje do 13.44 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.