Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Odabrani autori Rukopisa 47 - | K-013 Portal

PANČEVO: Odabrani autori Rukopisa 47

Rad na odabiru autora koji su poslali svoje radove na konkurs za Zbornik poezije i kratke proze sa prostora bivše Jugoslavije je završen. U Rukopisima 47 ove godine naći će se 77 autora iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na konkurs je i ove godine stiglo preko 250 prijava elektronskom poštom. Žiri Rukopisa je radio u sastavu: Srđan Gagić, Stefan Stanojević, Jasmina Topić (gl. urednik), Tanja Božić ( za Sloveniju), a prevode autora iz Slovenije i Makedonije uradile su Natalija Milovanović i Gorica Radmilović.

Odabrani autori po državama su: Nenad Kostić, Mina Đukić, Stefan Kirilov, Petar Dimić, Nemanja Vilotijević, Teodora Kravljanac, Uroš Đorović, Mihailo Tanić, Ksenija Golubović, Pavle Aleksić, Branislav Sarić, Milica Burazor, Ljubica Stanojević, Rade Šupić, Strahinja Babin, Miloš Mihailović, Vladimir Novaković, Samanta Daničić, Danilo Brakočević, Jana Todorović, Milica Sučević, Milica Atanacković, Hristina Damnjanović, Njegoš Vuković, Mladen Ilić, Kristina Kljajić, Đorđe Topalović, Dušan Mitić, Jovan Veljković, Miomir Milosavac, Luka Kostić, Pavle Zeljić, Nikola Radosavljević, Bojan Tasić, Sara Novaković Tepšić, Andrej Kocić, Dušan Stojković, Ana Ogrizović, Sergej Jović, Natalija Mitić, Jovana Uzunović, Tamara Stojanović, Tamara Ereš, Jelena Antić, Luna Popović, Angelina B. Životić, Marko Vesić, Aleksa Parović (Srbija); Josip Čekolj, Dorotea Cakić, Danira Travica, Denis Ćosić, Jakob Filić, Luka Ivković, Matej Gabud, Lovro Turalija, Marijana Bošnjak, Petar Jenjić, Karla Karabatić (Hrvatska);

Mihaela Šumić, Dženita Memić, Emir Kapetanović, Amina Hrnčić, Amer Zukić, Lukas Nikolić (Bosna i Hercegovina); Anđela Bulajić, Nataša Gudelj, Filip Vidaković, Luka Macanović, Julija Mijušković (Crna Gora); Aljaž Primožič, Mojca Petaros, Špela Setničar, Nela Poberžnik, Eva Ule (Slovenija); Bjanka Stanković, Alekandar Donevski (S. Makedonija).

„Čestitamo odabranim autorima jer je konkurencija, kao i svake godine, zaista bila velika. Zahvaljujemo se i autorima koji su poslali radove a nisu ušli u zbornik, te se nadamo da će se javiti i sledeće godine, i naći svoje mesto u budućim Rukopisima. Zbornik izlazi iz štampe početkom juna, a festival povodom objavljivanja Rukopisa 47, ove godine biće održan nešto kasnije u odnosu na svoj uobičajen termin, tak oda se vidimo i družimo od 12. do 14. septembra u Pančevu sa autorima i gostima. Detaljniji program festivala biće objavljen blagovremeno“, saopštio je Dom omadine Pančevo.

Odabrani autori dobiće obaveštenje o uvrštavanju u Rukopise 47 putem elektronske pošte, a takođe i informacije u vezi sa festivalom i dolaskom u Pančevo. Aktivnosti i nove informacije biće dostupne na Fejsbuk stranici Rukopisa, Instagram profilu i sajtu Doma omladine Pančevo (www.domomladinepancevo.rs), a vest o odabranim autorima biće prosleđena na relevantne internet stranice i portale koji prate kulturu. Organizator i urednički tim se još jednom zahvaljuju svima koji su učestvovali na konkursu, a čestita odabranim autorima. Izdavač Rukopisa 47 i organizator manifestacije je Dom omladine Pančevo, a knjiga se štampa pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS