Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zašto sve više žena koristi trik sa pranjem kose brašnom? - | K-013 Portal

Zašto sve više žena koristi trik sa pranjem kose brašnom?

pranje kose brašnom, masna kosa, trikovi za kosu, nega kose, prirodni tretmani, brašno za kosu, volumen kose, meka kosa, pH-neutralno, perut, hranljive materije

Možda vam zvuči čudno, ali pranje kose brašnom može da pomogne osobama koje muče muku sa suviše masnom kosom. I ovo je jedan u nizu trikova koje možete da nađete na internetu, ali ništa vas ne košta da probate, jer mnoge devojke koje su ga isprobale tvrde da im kosa nikada nije bila lepša.

U čemu je trik?

Skrob iz brašna topi masnoću sa vlasišta i kose, zbog čega kosa nakon pranja brašnom ponovo izgleda negovano i elastično. Osim toga, neka brašna, poput ražanog ili onog od leblebije, neguju kosu jer sadrže vitamin B5, cink i gvožđe.

Te hranljive materije takođe jačaju kosu. Ako se odlučite za ovaj tretman, izbegavajte brašna koja sadrže puno glutena, kao što su speltino ili pšenično brašno. I to nije sve! Prema brojnim svedočenjima blogerki sa interneta, kosa nakon pranja brašnom dobija više volumena i postaje mekša.

Pošto je brašno pH-neutralno, ne nadražuje osetljivo vlasište i pomaže protiv peruti i problematične kože.

Kako oprati kosu brašnom?

Pranje kose suvim brašnom zvuči poput nemoguće misije, ali je zapravo sasvim jednostavno. Pomešajte čašu vode sa četiri kašike brašna i mešajte dok ne nastane kremasta pasta.

Ostavite da mešavinu na kosi barem pet, ali ne duže od 10 minuta

Na kraju dobro isperite kosu običnim šamponom.

Savet plus: Ako vam je mešavina brašna “dosadna” bez ikakvog mirisa, možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS