Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žene s figurnom peščanog sata privlače muškarce, otkriva novo istraživanje - | K-013 Portal

Žene s figurnom peščanog sata privlače muškarce, otkriva novo istraživanje

figura peščanog sata, muška privlačnost, žensko telo, evolucijsko objašnjenje, preferencije muškaraca, istraživanje o privlačnosti, odnos struka i bokova, reproduktivni resursi.

Prema nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu Evolution and Human Behavior, figura peščanog sata sa niskim odnosom struka i bokova (WHR) smatra se najatraktivnijom figurom među muškarcima. Ovo istraživanje je potvrdilo da muškarci preferiraju žene sa figurom peščanog sata zbog evolucijskih razloga.

Naučnici su proučavali podatke više od 12.000 učesnika iz dva američka istraživanja o zdravlju i ishrani kako bi došli do zaključaka. Otkrili su da figura peščanog sata ukazuje na mladost žene, nepostojanje prethodnih trudnoća i prisustvo "ključnih reproduktivnih resursa". Prema rečima Vilijama D. Laseka, autora studije i istraživača na Katedri za antropologiju Univerziteta Kalifornije u Santa Barbari, muškarci prirodno biraju partnere na osnovu tih faktora koji su povezani sa reproduktivnim uspehom.

Nizak WHR, pored svoje veze sa polnom zrelošću, takođe je povezan sa višim nivoima dokozaheksaenske kiseline (DHA), koja je važna hranljiva supstanca tokom trudnoće i dojenja. Međutim, istraživanje je pokazalo da WHR i indeks telesne mase, koji se često povezuju sa privlačnošću, ne ukazuju nužno na bolje zdravlje ili plodnost kod dobro uhranjenih žena.

Važno je napomenuti da je privlačnost subjektivna i da se ukusi razlikuju. Sve žene treba da se osećaju prihvaćeno i samopouzdano u svom telu, bez obzira na oblik i veličinu. Ipak, ova studija pruža uvid u psihološke preferencije muškaraca i njihovu privlačnost prema figuri peščanog sata kod žena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS