Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ako vaš pas radi ovih 5 stvari, pokazuje da vam bezuslovno veruje, tvrdi veterinar - | K-013 Portal

Ako vaš pas radi ovih 5 stvari, pokazuje da vam bezuslovno veruje, tvrdi veterinar

ljubimac, pas, navika, verovanje

Iako nema sumnje da je pas čovekov najbolji prijatelj, ponekad treba da se zapitamo da li je taj osećaj obostran. Vezu između psa i njegovog vlasnika ne treba potceniti, ali vlasnik prvo treba da zasluži pseće poverenje. Suprotno ustaljenom mišljenju, i nije tako jednostavno pridobiti psa da vam potpuno veruje i da je pored vas potpuno opušten, a ako to želite, trebaćete malo da se potrudite jer poverenje krznenog prijatelja nećete dobiti dajući mu poslastice.

Evo što kaže veterinar, kojih pet znakova otkriva ima li pas popuno poverenje u vas; neki od njih mogli bi da se iznenade, prenosi Mirror.

Veterinar dr. Adam Kristman redovno na svom TikTok nalogu @dr.adamchristman52 objavljuje zanimljivosti i savete za saživot s kućnim ljubimcima, a nedavno je u videu korisnike upitao: ‘Veruje li vam vaš pas potpuno?’, a prema njegovim rečima, pet stvari u ponašanju pasa ukazuju na njihovo potpuno poverenje prema čoveku.

Prvi pokazatelj da vam pas stvarno veruje je da usvoji vašu svakodnevnu rutinu. Dr. Kristman objašnjava: ‘Znači vreme kada ga hranite, kada ga šetate, a kada se ide na spavanje. Jer, jednom kada postavite svoju rutinu, pas će vam verovati da ćete se i držati svog dela ‘dogovora’. Drugi će vas pokazatelj poverenja u vlasnika možda iznenaditi, a to je uzimanje vaših cipela što je takođe znak da vam pas veruje, prenosi Večernji.

Za sledeće morate pratiti govor tela psa, kaže dr. Kristman i pita: ‘Naginje li se pas prema vama ili se pak odmiče? Pazite da poštujete granice koje on uspostavi, a što mu više čitate govor tela i ponašate se kako vam poručuje, pas će vam više verovati’. Jedan od najvećih pokazatelja poverenja psa može se činiti očiglednim, a reč je o spavanju u istoj sobi, ili čak u istom krevetu s vama, za šta dr. Kristman napominje da bi trebalo da smatrate ‘darom’. Dodao je: ‘Pas neće spavati negde gde se ne oseća potpuno sigurno pa njegovo opuštanje pored vas možete shvatiti kao najveći pokazatelj poverenja i kompliment.

Poslednji način na koji je podelio da zna veruje li vam vaš pas je da ima s vama kontakt očima. Dr Krajstman je objasnio: ‘Jedan od načina na koji se psi vežu za vas je kontakt očima. To pomaže u stvaranju povjerenja’.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS